Vecht om het theorie-examencentrum in Scunthorpe te behouden

Het is ingesteld om in september te sluiten volgens de huidige plannen van de DVSA. Het theorie-examencentrum op Doncaster Road gaat sluiten. Parlementsleden protesteren tegen de verwijdering van Scunthorpe’s enige rijtheorie-testcentrum, dat leerlingen zou dwingen om in plaats daarvan naar Grimsby of Doncaster te reizen.

Het Driver and Vehicle Standards Agency heeft aangekondigd dat het centrum aan Doncaster Road op 6 september zal sluiten. Scunthorpe-parlementslid Holly Mumby-Croft en Brigg & Goole-parlementslid Andrew Percy hebben beloofd te proberen het open te houden, en zullen protest aantekenen bij de minister van Transport. oefenen motor theorie online nu.

De DVSA zegt dat de sluiting te wijten is aan contracten om de service uit te voeren die aan meerdere bedrijven wordt gegund.

Centra afname

Terwijl het aantal centra in het hele land zal toenemen, zullen sommige, zoals die in Scunthorpe, verloren gaan. De North Lincolnshire Council heeft naar verluidt de DVSA vrije ruimte aangeboden in raadsgebouwen om tests zonder succes voort te zetten.

https://youtu.be/TkudwsaWpto

Holly Mumby-Croft zei: “Het is volstrekt onaanvaardbaar dat DVSA ons zegt dat we ons theorie-examencentrum niet nodig hebben, en dat degenen die het nodig hebben een uur naar Grimsby of Doncaster moeten reizen. We hebben met North samengewerkt Lincolnshire Council om een ​​potentiële gratis alternatieve locatie te bieden, en het is verbijsterend dat ze hebben besloten deze niet te nemen.”

Twee voor de rechtbank nadat hun voertuigen waren gebruikt voor het plegen van fly-tippinggrimsbytelegraph. “Er is een duidelijke lokale vraag naar theorie-examens, ik heb in mijn inbox mensen zien zeggen dat we meer testplekken in Scunthorpe nodig hebben. De beslissing van de DVSA zal gevolgen hebben voor onze gemeenschap en ik zal ertegen vechten.”

Ze nodigde alle betrokkenen uit om contact met haar op te nemen met hun zorgen

Als de sluiting doorgaat, krijgen de leerlingen minstens een half uur extra om naar andere centra te reizen. De heer Percy zei: “We werken er hard aan om bij de relevante ministers te lobbyen om onze theorie-examens in Scunthorpe te houden. Dit is rechtstreeks ter sprake gebracht bij de minister van Transport, die we hebben opgevolgd met een gezamenlijke brief van zowel Holly als mijzelf.

“We schrijven nu rechtstreeks naar barones Vere, de minister met de relevante portefeuille, met de feiten, cijfers en de zaak om rijexamens in Scunthorpe te houden, en verzoeken om een ​​ontmoeting met haar om dit in detail te bespreken.” Gratis motor theorie oefenen online.

Een woordvoerder van de DVSA zei: “Omdat het nieuwe contract voor het uitvoeren van de theorie-examenservice aan meer dan één bedrijf is toegekend, verandert de locatie van veel theorie-testcentra vanaf 6 september.

 

“We hebben geprobeerd beslissingen te nemen die voor zoveel mogelijk klanten het beste zijn. In sommige gevallen betekent dit echter dat sommige mensen nu verder moeten reizen, hoewel de afstand in andere gevallen zal zijn afgenomen.

Toegenomen centra

“Het toegenomen aantal theorie-examencentra (van 180 naar 202 in Groot-Brittannië) zal resulteren in een meer gelijkmatige verdeling van de locaties van testcentra en zal theorie-examens toegankelijker maken voor mensen in afgelegen gebieden van het land.

“In het nieuwe netwerk zouden alle kandidaten niet meer dan 40 mijl of 40 minuten moeten reizen om bij een testcentrum te komen, tenzij ze ervoor kiezen om verder te reizen.”