Is het te laat om vierkante aandelen te kopen?

Financiële technologiebedrijven (fintech) hebben de aandeelhouders het afgelopen decennium een ​​sterk rendement opgeleverd, gedreven door de aanhoudende adoptie van digitale betalingen en de afnemende behoefte aan contant geld wereldwijd. Square (NYSE:SQ) is een van de grote winnaars van deze trend met zijn point-of-sale (POS) en merchant-oplossingen plus de consumentgerichte Cash-app. De aandelenkoers is de afgelopen vijf jaar met maar liefst 1.700% gestegen, wat het rendement van 114% van de S&P 500 over diezelfde periode ruimschoots overtreft.

Het aandeel heeft tot nu toe zo’n ongelooflijke prestatie geleverd dat sommigen zich afvragen of het nu te laat is om Square-aandelen te kopen en te blijven profiteren? Laten we eens kijken of we een antwoord kunnen vinden.

Beide bedrijfssegmenten van Square blijven schitteren

Square heeft zojuist zijn kwartaalrapport uitgebracht voor de drie maanden eindigend in september. In de periode presteerden zowel de verkopers als de Cash App-ecosystemen behoorlijk goed. Koers NYSE index is positief. De brutowinst van de verkoper groeide jaar op jaar met 48% tot $ 606 miljoen, wat het herstel van de persoonlijke handel in het hele land laat zien terwijl we langzaam uit de COVID-19-pandemie komen.

De verkopersdivisie deed vorig kwartaal enkele productaankondigingen die beleggers ook vertrouwen zouden moeten geven in de toekomstige groei. Square wordt de exclusieve point-of-sale (POS) provider in SoFi Stadium, het nieuwe voetbalcomplex van een miljard dollar in Los Angeles. Het gaat hard naar meer Europese landen, met een recente volledige lancering in Frankrijk en een zachte lancering in Spanje. Het accepteren van betalingen is nodig in elk land over de hele wereld, dus hoe meer landen Square betreedt, hoe meer kans het heeft om extra klanten binnen te halen.

Het ecosysteem van de verkoper bestaat ook niet alleen uit POS-oplossingen. In het inkomstenrapport benadrukte het management de groei van Square Invoices, een van de andere services voor verkopers waarmee ze gemakkelijk facturen kunnen maken in vergelijking met legacy-oplossingen. Square Invoices heeft in de afgelopen 12 maanden $ 12 miljard aan brutobetalingsvolume (GPV) verwerkt.

 

De Cash-app groeit op dit moment niet zo snel als het ecosysteem van de verkoper, met een brutowinst die in Q3 jaar op jaar slechts met 33% groeit. Als u echter kijkt naar het samengestelde jaarlijkse groeipercentage (CAGR) van twee jaar dat Square biedt, heeft de Cash-app zijn brutowinst sinds 2019 met 104% verhoogd, wat een fenomenale groei is voor een bedrijf van zijn omvang.

 

Cash app

Cash App blijft de betrokkenheid stimuleren met de Cash Card (de gratis debetkaart), die een snelle productacceptatie kent. Volgens het management hebben Cash Card-gebruikers tweemaal zoveel instroom naar de Cash-app in vergelijking met andere gebruikers, dus door steeds meer mensen te overtuigen om het te gebruiken, kan Square deze divisie laten groeien.

 

Naast de Cash Card lanceerde Cash App twee grote producten die de groei van nieuwe en bestaande gebruikers zouden moeten stimuleren. Ten eerste lanceerde het Cash App Pay, een gemakkelijke manier om een ​​QR-code te gebruiken om bij Square-verkopers rechtstreeks vanuit uw Cash App-saldo te betalen. Het op deze manier verminderen van wrijving is een geweldige manier om steeds meer klanttransacties van hun traditionele bank- en creditcards naar de Cash-app te krijgen. Coins cryptocurrency overzicht is positief. Ten slotte is de Cash-app nu open voor mensen zo jong als 13 in de Verenigde Staten. Volgens het management tijdens de telefonische vergadering zal dit de Cash-app uitbreiden naar meer dan 20 miljoen kinderen in het hele land, en hopelijk een nieuwe hefboom zijn om de groei in de komende vijf tot tien jaar te stimuleren.

 

Overname van Afterpay

De twee business units van Square draaien momenteel goed mee, maar met de voorgenomen overname van Afterpay (ASX:APT) komt er nog een bij. De aankoop wordt naar schatting $ 29 miljard all-stock deal en brengt een van de toonaangevende buy now, pay later (BNPL) bedrijven onder de paraplu van Square.

Afterpay heeft ongeveer 100.000 handelaren en 16 miljoen klanten die gebruik maken van haar BNPL-product. Square kan zijn Seller- en Cash App-services gemakkelijk cross-sellen aan deze afzonderlijke groepen klanten, wat het algehele groeitraject van Square zou kunnen stimuleren. Aan de andere kant zal Afterpay een gemakkelijke integratie zijn in het bestaande verkopersbestand van Square, waarvan het bedrijf zei dat het momenteel in de miljoenen wereldwijd is, en binnen de Cash-app, die meer dan 70 miljoen consumenten heeft.

De overname is duur en waardeert Afterpay op een achterblijvende prijs-tot-brutowinst (P/GP)-ratio van 57, maar als Square de groei van het bedrijf kan stimuleren door het te integreren in de ecosystemen van Verkoper en Cash App, zal de betaalde prijs op den duur zou kunnen werken.

 

Maar hoe zit het met de waardering?

Het bedrijf van Square bevindt zich op een geweldige plek, maar beleggers moeten zich zorgen maken over de voorraadk’s hoge waardering. Met een brutowinst van 12 maanden van $ 4 miljard en een marktkapitalisatie van $ 104 miljard, handelt Square tegen een P/GP-ratio van 26, wat vrij duur is en zal stijgen zodra Afterpay in het bedrijf is geïntegreerd.

Tenzij Square de komende vijf jaar en daarna de brutowinst met 30% tot 40% kan blijven groeien (wat het gemakkelijk zou kunnen doen), is het moeilijk voor te stellen dat beleggers een buitensporig rendement uit de aandelen halen. Dit betekent niet dat Square een slechte investering zal zijn, maar dat beleggers de verwachtingen moeten temperen in vergelijking met de historische prijsprestaties van Square.